de likeurtjes van LikeurmeisjesCarrière

Mijn 'carrière' als hetdrankenmeisje ben ik begonnen met het maken van de dranken voor Likeurmeisjes. Weliswaar met een andere uitstraling en met andere smaken; de dranken die je hierboven ziet, zijn het eindresultaat. Ik ben er zo trots op als een pauw! Ik maak een zestal verschillende smaken likeurtjes, te weten: braam, drop, gember, kaneel, koffie en mandarijn. Stuk voor stuk prachtige licht alcoholische likeurtjes met een percentage van 14,9%.

Ingrediënten

Voor al mijn dranken geldt dat ik ze maak van vers fruit en natuurlijke ingrediënten: verse bramen, droppoeder, verse gember, kaneelstokjes, koffie en mandarijnenschillen. Verser dan zo vind je likeurtjes niet. Lekkerder trouwens ook niet. Puur natuur in je glas! Bij de bereiding van mijn dranken maak ik geen gebruik van kleur-of smaakstoffen, noch van conserveringsmiddelen. Het kan dus wel eens voorkomen dat een drank eens iets lichter of juist iets donkerder uitvalt. Dat is de schoonheid van de natuur. 

Oorsprong

Vanzelfsprekend zit achter de namen van mijn verschillende drankenlijnen een verhaal. Ik zal hier daarover niet te veel uitweiden, maar ik kan je verzekeren dat er heel wat interessante en pittige namen de revue gepasseerd zijn. Sommige mensen kunnen dat beamen!

Ook de smaken hebben natuurlijk hun verhaal. Ik gebruik graag bramen, omdat dat mijn favoriete vrucht is. De dropsmaak is tot stand gekomen, omdat een winkelier me bleef vragen deze smaak te maken. Uiteindelijk ben ik gezwicht en ben ik haar nog steeds dankbaar dat ze erom bleef vragen, want deze smaak vindt gretig aftrek. Kaneel is een mooie, warme smaak die bij heel veel mensen, ook bij mij, tot de verbeelding spreekt. En niet alleen in de winter, maar in alle jaargetijden. De gember likorette maak ik, omdat net als van kaneel heel veel mensen gek zijn van gember. Geef ze eens ongelijk! Koffie is een uitstekende smaak om na de maaltijd te nuttigen als digestief, dus die wilde ik er absoluut bij hebben en een citrusdrankje is altijd goed. Vandaar dat in Likeurmeisjes' lijn ook een mandarijnlikeurtje zit. Heerlijk fris!

Proost

Ik ga ervan uit dat jij net als ik af en toe geniet van een heerlijk likeurtje na de maaltijd en dat je verse, natuurlijke ingrediënten op prijs stelt. Ik nodig je daarom uit je te laten verleiden door mijn met passie en liefde bereide dranken en te proosten op het leven. Proost!


Liefs, Likeurmeisjes