Blogs van hetdrankenmeisje


Likeurmeisjes goes Italian

Voor degenen die bekend zijn met het merk Likeurmeisjes - likeurtjes huisgemaakt op basis van vers fruit en natuurlijke ingrediënten - zal het niet vreemd klinken dat ik naast Likeurmeisjes een Italiaanse lijn huisgemaakte likeurtjes heb opgezet, Monella Liquori. Immers, oorspronkelijk was Likeurmeisjes een Nederlandse merknaam met Italiaanse smaaknamen.

Lees meer »

Valentijnsdag

Een greep - zie hieronder - uit de vragen waar mannen hun hoofd - in zijn algemeenheid voor hun vrouw - over breken. Welk leuk, origineel cadeau dat zij nog niet heeft, kan ik meebrengen en haar enorm mee verrassen? Het is onnodig dat mannen zich die vraag nog langer stellen. Met mijn dranken, of het nu de dranken van de Limonade Meisjes, Likeurmeisjes, Monella of Roosjes Advocaatje zijn, kom je altijd goed beslagen ten ijs!

Lees meer »

De Nederlandse Kerstpakkettenbeurs

Ergens in het najaar een aantal jaren geleden raakte ik in de Intercity direct, van Amsterdam Centraal naar Breda, in gesprek met een hele vriendelijke dame. Zij vertelde dat ze naar Breda ging om haar op leeftijd zijnde moeder te bezoeken, wat ze wekelijks op de woensdag deed, en als ik het me goed herinner, meldde ze me dat ze in “de reclassering” had gewerkt. Op haar vraag wat ik in Breda ging doen, vertelde ik haar dat ik met mijn huisgemaakte likeurtjes op “veroveringstocht” door Nederland was en Breda aandeed om daar delicatessenwinkel eigenaren voor mijn producten te porren. 

Lees meer »

Start Likeurmeisjes

"Je klinkt stoned," antwoordt een lieve vriendin via de WhatsApp op mijn voicemailbericht eerder die dag waarin ik een poging doe haar uit te leggen wat ik precies bedoel met mijn vraag twee dagen daarvoor om wat woorden over mij en mijn Likeurmeisjes op te noemen met het doel er een mooi verhaal van te schrijven voor op de website destijds van Likeurmeisjes. Ik had haar namelijk verteld dat ik best leuk kon schrijven, dat ik op school bij het schrijven van opstellen altijd hoge cijfers haalde en dat ik van een paar woorden een heel verhaal uit mijn mouw kon schudden.

Lees meer »

Een kleine geschiedenis van Limoncello

Volgens La Stampa “strijden” Amalfi, Capri en Sorrento in de regio Campania in Zuid-Italië om de eer Limoncello te hebben “uitgevonden”. Wanneer Limoncello voor het eerst gedronken werd en tijdens welke gelegenheid, daar zijn de meningen nogal over verdeeld. Bewoners uit Sorrento beweren dat de drank al begin 1900 in adellijke kringen werd geserveerd na de maaltijd; historici meldden dat de drank door vissers en boeren uit Amalfi tijdens nachtelijke rondes en in de vroege ochtend gedronken werd om hun ledematen warm te houden. 

Lees meer »