Likeurmeisjes goes Italian

Voor degenen die bekend zijn met het merk Likeurmeisjes - likeurtjes huisgemaakt op basis van vers fruit en natuurlijke ingrediënten - zal het niet vreemd klinken dat ik naast Likeurmeisjes een Italiaanse lijn huisgemaakte likeurtjes heb opgezet, Monella Liquori. Immers, oorspronkelijk was Likeurmeisjes een Nederlandse merknaam met Italiaanse smaaknamen.

Likeurmeisjes en Monella Liquori

Daar is verandering in gekomen. Likeurmeisjes blijft bestaan en gaat door met Nederlandse smaaknamen, zoals braam, drop, gember, kaneel, koffie en mandarijn.

Naast Likeurmeisjes, is het merk Monella Liquori ontstaan. Een lijn met huisgemaakte Italiaanse digestieven, Arancello en Limoncello, gemaakt van citrusfruit uit Italië. Om precies te zijn komen de citroenen uit Amalfi of Sorrento - daar waar ze vandaar horen te komen volgens vele Italianen – en de sinaasappels worden geleverd uit diezelfde regio of komen van Sicilië. 

The real Italian deal

Ik heb deze wijziging aangebracht, omdat ik het echte Italiaanse werk wilde maken en dat kan toch het beste onder een Italiaanse naam.  De naam Monella Liquori is tot stand gekomen na lang brainstormen met 'mijn consigliere' destijds. In eerste instantie hebben we gepoogd Likeurmeisjes naar het Italiaans te vertalen, maar dat werd een veel te lange naam om uit te spreken: Liquore delle Signorinelle. Vervolgens is de naam Monelle - meervoud voor Monella – gevallen, wat Italiaans is voor ondeugende meisjes. Ouders in Italië zeggen dat vaak liefkozend tegen hun dochter(s) wanneer ze kattenkwaad uithalen. 

Monella

De naam Monella is blijven hangen en de eerdergenoemde 'consigliere' opperde om een logo dat ik eerder voor een ander project had gebruikt, op enkele punten aan te passen en dat te gebruiken voor de Italiaanse lijn huisgemaakte likeurtjes met citrusfruit uit Italië. Het resultaat mag er zijn.  De Italiaanse lijn is, in tegenstelling tot de drankjes van Likeurmeisjes, gemaakt met een alcohol met een percentage van 96% wat ik later terugbreng tot een licht alcoholisch product van 14,9%. Voor wie van een sterke alcoholsmaak in de mond houdt, zijn mijn dranken niet geschikt. Voor wie van zachte smaken en een fijne alcoholsmaak houdt, zijn mijn dranken tongstrelend en zeer aan te raden als aperitief wanneer gemixt met Prosecco of puur als digestief te drinken.

Op het logo van Monella Liquori is een classy, speels en sexy, welgevormde dame te zien met een glas likeur in haar hand.  Als je googelt op Monella - een erotische film van Tinto Brass uit 1998 - snap je onmiddellijk waarom de naam en het logo heel geschikt zijn voor deze lijn Italiaanse likeurtjes. Monella kan dus ook een heel andere betekenis hebben! Neem gerust een kijkje op de pagina van Monella Liquori waar mijn heerlijke, verleidelijke, huisgemaakte Italiaanse dranken op staan. Ik hoor graag wat je ervan vindt. A presto e cin cin!

hetdrankenmeisje Petra de Koning

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.