Roosjes AdvocaatjesGroots genieten

Dat zo'n, relatief, eenvoudig drankje, zo lekker kan zijn. Misschien is dat juist wel zijn kracht. Eenvoud. Niets anders dan verse eieren, brandewijn en suiker. Het tokkelroompje van Roosje is het enige drankje dat ik niet zelf - meer - maak. Voorheen deed ik dat wel, maar het is zo'n populair product dat het op een gegeven moment te veel werd het nog langer zelf te maken. Vandaar dat ik een bedrijf zocht, via via heb gevonden, dat het maakt en met mijn etiket aanlevert. Een bedrijf dat het kleinschalig op een ambachtelijke manier bereidt. Wat wil je nog meer. Op deze manier past dit product heel goed in mijn assortiment. 

Vroeger

Op een of andere manier heeft advocaat een erg oubollig imago en wat mij betreft totaal onterecht, want het is een fantastische drank. Ik denk dat dat imago hem zit in het feit dat het vroeger veel werd gegeten, en nog steeds trouwens, door opa en oma. Die het dan stiekem ook aan hun kleinkinderen lieten proeven. Op de zondagmiddag. Heel wat van die kleinkinderen vinden het nu ook nog steeds een heerlijke drank; toch hoor ik heel vaak dat ze - die kleinkinderen - het voor hun opa of oma of vader of moeder op leeftijd kopen. Terwijl ze er zelf net zo hard van mee genieten. En dat snap ik maar al te goed, want het is een fantastisch drank. 

Eten of drinken

Het ene advocaatje is het andere niet. Dit houdt in dat het ene advocaatje zich beter leent te drinken en het andere te eten. In zijn algemeenheid denk ik dat advocaat met een klein lepeltje wordt gegeten uit een mooi, klein, aan de bovenkant breed likeurglaasje. Want dat toefje slagroom moet er natuurlijk wel op. Wat een lekkernij. Je kan natuurlijk ook een beetje advocaat over een appelgebakje of over een paar bolletjes ijs doen. Ik hoor sommige mensen ook wel eens vertellen dat ze het 'lekker decadent' door de yoghurt doen. Wie ben ik om daar iets van te vinden? :) Hoe je het ook eet, genieten doe je van dit zalige eierdrankje. Groots.

Roosje

Misschien vraag je je af waarom ik dit drankje Roosjes Advocaatje heb genoemd? Ik zag om me heen Kaatjes Advocaatje en toen bedacht ik me dat ik niet meer origineel zou zijn als ik deze drank ook zo zou noemen. Of een soortgelijke naam. Roosje is mijn twee jaar oudere zus. Ik bleek nog een hele mooie foto van haar te hebben die ik heb laten bewerken; zie hieronder het prachtige resultaat.  Ik heb nog wel heel even moeten slikken toen ik e.e.a. helemaal had laten ontwerpen en op poten had gezet, want ik had haar niet om toestemming gevraagd haar naam en foto te mogen gebruiken voor mijn nieuwe product, maar gelukkig vond zij dat geen probleem. Wat een opluchting! Roosjes Advocaatje was geboren.


Logo van Roosjes Advocaatje

Liefs, Roosje