Start Likeurmeisjes

"Je klinkt stoned," antwoordt een lieve vriendin via de WhatsApp op mijn voicemailbericht eerder die dag waarin ik een poging doe haar uit te leggen wat ik precies bedoel met mijn vraag twee dagen daarvoor om wat woorden over mij en mijn Likeurmeisjes op te noemen met het doel er een mooi verhaal van te schrijven voor op de website destijds van Likeurmeisjes. Ik had haar namelijk verteld dat ik best leuk kon schrijven, dat ik op school bij het schrijven van opstellen altijd hoge cijfers haalde en dat ik van een paar woorden een heel verhaal uit mijn mouw kon schudden.

Steekwoorden

Als zij nu wat bijzondere steekwoorden over mij en Likeurmeisjes opsomde, dan kon ik daar zo een prachtig stuk voor op mijn website van maken. Naar aanleiding van mijn verzoek had ze fantastische kwaliteiten over mij en mijn Likeurmeisjes opgesomd, maar ik was op zoek naar iets anders, iets flitsends, iets spectaculairs. Maar wat eigenlijk precies? Ik zocht iets waarmee ik een apart verhaal, een verhaal dat mensen pakt, kon schrijven. Dat probeerde ik in die WhatsApp boodschap over te brengen, maar ik kwam maar niet uit mijn woorden, met het gevolg dat ik blijkbaar stoned overkwam. Stoned was ik echter allesbehalve en aangeschoten van mijn eigen huisgemaakte likeurtjes, evenmin. Wel was en ben ik positief hyper over mijn bedrijf en de ontwikkeling ervan; waarschijnlijk dat ik daardoor weinig helder overkwam en mogelijk zelfs een beetje stotterde om uit te leggen waar ik naar op zoek was.  

Ontstaan van Likeurmeisjes

Likeurmeisjes is ontstaan door mijn liefde voor Italië, Italiaanse mensen, de Italiaanse keuken, insomma, álles wat Italië betreft. In de tijd dat ik in Cagliari op Sardinië woonde, ben ik gecharmeerd geraakt van de Sardijns/Italiaanse gastvrijheid, van de natuurlijke manier van voedsel bereiden, van familietaferelen, van mannelijke Italiaanse hofmakerij. Ik heb liefde ontwikkeld voor de Italiaanse manier van leven, la dolce vita. En bij het zoete leven hoort een zoet, zonnig, fris drankje om het leven altíjd te vieren. Limoncello, die van Monella natuurlijk!

In elke willekeurige supermarkt in Italië kan je voor een luttel bedrag literflessen alcohol voor consumptie kopen. Alcohol met een percentage van 96%. Daar maakt zo'n beetje iedere mama en nonna haar eigen Limoncello én andere lekkere vruchten- of notenlikeur van. Met veel passie en plezier ben ik dat destijds ook gaan doen en toen ik na tien jaar daar wonen, besloot terug te keren naar Nederland, ben ik dat blijven doen. In eerste instantie gebruikte ik voor de bereiding van Limoncello, brandewijn of jenever - in Nederland hebben we de luxe niet dat we literflessen alcohol met zo'n hoog percentage in de supermarkt kunnen kopen - later wodka, wat in tegenstelling tot de twee eerder genoemde dranken, geen enkele bijsmaak geeft en daardoor perfect is om Limoncello van te maken. Een ander voordeel van het gebruik van wodka, is dat het alcoholpercentage van de daaruit verkregen drank lager ligt waardoor je gemakkelijk een tweede drankje kunt drinken zonder je mogelijk schuldig te voelen! Daarnaast gebruikte ik citroenen uit Argentinië, Egypte of Spanje. 

Ik maakte het in zulke hoeveelheden dat ik met veel plezier flesjes Limoncello cadeau gaf aan vrienden en familieleden, daarom heb ik uiteindelijk besloten een bedrijf te starten in huisgemaakte likeurtjes. De naam is tot stand gekomen na lang brainstormen; ik vind de naam Likeurmeisjes een prachtige vondst. Er zijn echter heel wat wilde namen voor bij gekomen! Het logo van Likeurmeisjes is getekend door mijn vader en straalt speelsheid, charme, frisheid, liefde, een tikje eigenwijsheid én genieten uit. En dát is precies wat ik wil bereiken met Likeurmeisjes. Een beetje genot, een kleine, onweerstaanbare, zoete zonde in een glas, bezorgd door een Likeurmeisje, aanbieden.

Verschillende likeurtjes verkrijgbaar

Inmiddels maak ik geen Limoncello voor Likeurmeisjes meer, maar maak ik zes andere smaken likorette met een alcoholpercentage van 14,9% onder die mooie naam: braam, drop, gember, kaneel, koffie en mandarijn. Mijn huisgemaakte likeurtjes zijn op de pagina van Likeurmeisjes te vinden en natuurlijk zeg ik van elke drank dat die mijn persoonlijke favoriet is! Mijn likeurtjes lenen zich voor allerlei doeleinden: puur gedronken als digestief, als mix in een cocktail, als aperitief wanneer gemixt met Prosecco, alsmede geserveerd naast een dessert. Daarnaast is een fles likorette van Likeurmeisjes zeer geschikt om cadeau te geven bij praktisch elke gelegenheid. Bestel ze daarom nu! Op het etiket op de achterkant van de flessen staat beschreven hoe de drank bewaard dient te worden en hoe het voor het inschenken te behandelen en zo de beste smaaksensatie te beleven.

Limoncello

En die Limoncello? Die maak ik inmiddels van citroenen uit de regio rond Napels, Amalfi of Sorrento, met een alcohol met een percentage van 96% onder de naam Monella Liquori. Wat ondeugend meisje betekent in het Italiaans. Maar dat verhaal vertel ik een andere keer!

Kenmerken van de likeurtjes van Likeurmeisjes

Zoals gezegd zijn de dranken van Likeurmeisjes, met vers fruit en andere natuurlijke ingrediënten, huisgemaakt; ze bevatten geen kleurstoffen, conserveringsmiddelen, smaakversterkers of andere toevoegingen. Ook zijn alle drankjes door een kritisch team van vrienden, dat zich gráág vrijwillig heeft onderworpen aan menig proefsessie, al dan niet blind, lekker bevonden. Uit alle feedback, goede raad en smaakadvies is het assortiment van Likeurmeisjes voortgevloeid.

Tja..

Ik denk dat je uit het bovenstaande verhaal kunt opmaken dat ik alle mooie woorden van eerdergenoemde vriendin tóch in mijn verhaal heb gebruikt en dat ik mijn "flitsende" verhaal heb gelaten voor wat het is. Ik nodig je van harte uit om de dranken van Likeurmeisjes te proberen en er heerlijk van te genieten en wie weet, kan je nog superlatieven aan mijn verhaal toevoegen! 

Ik hoor heel graag van je. Proost!

hetdankenmeisje Petra de Koning

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.