De Nederlandse Kerstpakkettenbeurs

Ergens in het najaar een aantal jaren geleden raakte ik in de Intercity direct, van Amsterdam Centraal naar Breda, in gesprek met een hele vriendelijke dame. Zij vertelde dat ze naar Breda ging om haar op leeftijd zijnde moeder te bezoeken, wat ze wekelijks op de woensdag deed, en als ik het me goed herinner, meldde ze me dat ze in “de reclassering” had gewerkt. Op haar vraag wat ik in Breda ging doen, vertelde ik haar dat ik met mijn huisgemaakte likeurtjes op “veroveringstocht” door Nederland was en Breda aandeed om daar delicatessenwinkel eigenaren voor mijn producten te porren. 

Geschikt voor het kerstpakket

Zij werd heel enthousiast van mijn verhaal en vond dat mijn dranken, naast het hele jaar rond te drinken, ook heel goed in een kerstpakket zouden staan. En dat is zeker het geval. De 250 ml fles is zeer geschikt om in een kerstpakket te doen om aan je medewerkers cadeau te doen en zo je waardering voor hen uit te spreken. Ze meldde me dat het bedrijf waar ze voor had gewerkt jaarlijks zo’n veertigduizend kerstpakketten bestelde en dat dat dus heel interessant voor mijn bedrijf kon zijn. De dame in kwestie kon zo 1, 2, 3 niet meer op de naam van het bedrijf dat 'hun' kerstpakketten destijds samenstelde, komen, maar ze zou het me laten weten wanneer het haar mogelijk later in gedachten schoot. Op de eindbestemming aangekomen, overhandigde ik haar mijn visitekaartje opdat zij mij kon mailen of appen om me de naam van "dat Kerstpakkettenbedrijf" te laten weten ..... ik heb niets meer van haar vernomen.

De beurs

Haar enthousiasme voor mijn producten en het kerstpakkettenverhaal lieten mij echter niet los en op een dag achteloos Googelende, in de trein naar Hoorn in de weken voor kerst om daar winkeleigenaren voor mijn producten te enthousiasmeren, stuitte ik ineens op de Nederlandse Kerstpakkettenbeurs dat jaarlijks in februari in de Expo in Houten wordt gehouden. En wat een beurs bleek dat te zijn! Ongeveer honderd exposanten die met hun producten exposeren, vijfhonderd kerstpakkettenbedrijven die met iets meer dan 1000 beslissingsbevoegde inkopers oude en nieuwe exposanten met hun nieuwe en bestaande producten komen bezoeken. Daar moe(s)t ik met mijn Likeurmeisjes bij zijn natuurlijk! Na me goed te hebben geïnformeerd en erover na te hebben gedacht, kwam ik tot de conclusie gekomen dat mijn heerlijke dranken toen niet mochten ontbreken op de Nederlandse Kerstpakkettenbeurs. Ik heb destijds met veel plezier op die beurs in Houten gestaan en ik raad iedere samensteller van kerstpakketten aan om de likeurtjes van Likeurmeisjes in zijn/haar kerstpakket op te nemen!

hetdrankenmeisje Petra de Koning

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.