In het kort


Graag stel ik mezelf en mijn Limonade Meisjes, Likeurmeisjes, Monella en Roosje voor. Mijn naam is Petra de Koning en sinds jaar en dag maak ik likeurtjes - likorettes; de zogenaamde licht alcoholische likeurtjes - van natuurlijke ingrediënten zoals braam, droppoeder, gember, kaneel, koffie en mandarijnen.

Als jongedame heb ik tien jaar in Cagliari op het prachtige Italiaanse eiland Sardinië gewoond en zoals je op onderstaande foto kunt zien, was ik al heel jong een Likeurmeisje. (Wat je n.l. niet op deze foto ziet staan, is de fles drank op de voorgrond:) Menig alcoholische versnapering is die avond genuttigd. Heel gezellig! Op Sardinië heb ik kennis gemaakt met de heerlijke Italiaanse manier van leven: la dolce vita. Het zoete leven. In die periode heb ik mijn liefde ontwikkeld voor zo'n beetje alles wat Italiaans is. Bij het zoete leven hoort een zoet en zonnig drankje: Limoncello

Die drank wordt door veel Italianen met alcohol met een percentage van 96%, die overigens "gewoon" in de supermarkt voor luttele Euro's verkrijgbaar is, huisgemaakt. Ik ben dat destijds met veel liefde en passie ook gaan doen en die "ingrediënten" vind je, naast bovengenoemd vers fruit, terug in  mijn likorettes, waaronder natuurlijk ook de wereldberoemde Limoncello

Ik maak de dranken van Likeurmeisjes met een wodka van 37,5% en de twee Italiaanse digestieven van Monella met een bijna pure alcohol voor consumptie (96%.) Daarna breng ik alle dranken terug met een siroop van water en suiker tot 14,9%. Zodat je er nog gerust eens een tweede drankje kunt drinken zonder je schuldig te voelen.   

Toepassingsmogelijkheden

Likeurmeisjes' zalige dranken lenen zich voor allerlei doeleinden: puur gedronken als digestief, om in een cocktail verwerkt te worden of naast een dessert te worden geserveerd en een fles ervan is ideaal om cadeau te geven! Of lekker zelf op te drinken. Op het etiket op de achterkant staat precies vermeld hoe de drank te behandelen opdat de beste smaaksensatie beleefd kan worden.

Naast Likeurmeisjes maak ik zoals gezegd ook een lijn met Italiaanse likeurtjes onder de naam Monella Liquori. Hiervoor bereid ik Arancello en Limoncello, met respectievelijk sinaasappels uit de regio rond Napels of van Sicilië en citroenen uit Amalfi of Sorrento. Twee prachtige plaatsen waar citrusfruit heel uitbundig en overdadig groeit.

Ergens in het begin van 2020 heb ik een siropenlijn ontwikkeld, alcoholvrij, met de smaken citroen, drop en kaneel onder de naam de Limonade Meisjes. Heerlijke siropen die dienen te worden aangelengd met plat, bruisend of heet water. Voor een glas frisse drank of een kopje thee. Of puur over een ijsje te worden gegoten of door een smoothie gemengd te worden. Kortom toepassingsmogelijkheden te over met de siropen van de Limonade Meisjes!

Tegelijkertijd met het ontwikkelen van de Limonade Meisjes heb ik een schandalig, gevaarlijk lekker advocaatje ontwikkeld die ik de naam Roosjes Advocaatje heb gegeven. Vanzelfsprekend van verse eieren en andere overheerlijke ingrediënten! Dat is zo'n populair product dat in grote hoeveelheden gemaakt moest worden. Hierdoor heb ik op enig moment besloten een producent hiervoor te zoeken die, net ik bij al mijn al dranken, geen gebruik maakt van smaak- en kleurstoffen. En die met mijn etiket kan leveren. Die heb ik gevonden en ik heb nu een prachtig advocaatje met twee varianten in mijn assortiment: de normale advocaat en een choco-advocaatje. Die laatste is met melkchocolade en likeur i.p.v. de brandewijn zoals bij de normale advocaat. 

Geniet ervan! 

Ik nodig je van harte uit om een kijkje te nemen in mijn webshop. Laat je verleiden door mijn dranken en laat ze je fantastisch smaken.

Proost, salute, cin cin! 

hetdrankenmeisje Petra de Koning